Een project waarbij school en woonzorgcentrum samenwerken, biedt een kans om bij toekomstige medewerkers, de jongeren in een zorgopleiding, het negatieve beeld van het woonzorgcentrum bij te stellen.

Projecten waarin mensen als personen betrokken worden, vanuit hun sterktes en interesses, en waarin het tot echte communicatie komt met het personeel, met jongeren en andere groepen in de samenleving kunnen voor iedereen heel waardevol zijn.

Hilde Maelstaf en Bie Hinnekint begeleidden beide projecten onderzoeksmatig, methodisch en artistiek. Deze website die ze samen met kunstenares Anne-Lize Billiet maakten, neemt u mee op hun tocht.

 

 

Hilde Maelstaf

lector-onderzoeker

 

Departement Bedrijfskunde, Lerarenopleiding en Sociaal Werk

Kronos

Studiegebied sociaal werk

Artesis Hogeschool Antwerpen

 

hilde.maelstaf@ap.be

 

Bie Hinnekint

intergenerationele beeldvormingsprojecten

 

The courage to grow old

 

Bie.Hinnekint@telenet.be

www.the-courage-to-grow-old.eu

 

 

 

Contact:

Twee scholen voor verzorging en twee woonzorgcentra werkten het schooljaar 2010-2011 samen aan positieve beeldvorming rond ouderenzorg.

 

In het bruidsjurken- en het schoenenproject ontdekt u of ze via het tot stand brengen van echte interactie, niet-vrijblijvende gesprekken tussen ouderen en jongeren en co-creatie, daarin slagen.

 

S

met dank aan:

De stuurgroep van het project : Tijl Bossuyt, Zakelijk en artistiek leider De Veerman, Kris Breugelmans Directeur WZC Lindelo, Marita Demets, directeur WZC Sint Jozef Moerzeke, Jeanine Ferket, Ouderenteam CGGZ Brussel, Herman Meulemans, prof. Universiteit Antwerpen, Caroline Van Hijfte, coördinator animatieteam WZC Het Heiveld OCMWGent, Griet Verbiest, onderzoeksteam Artesis en Lieve Winderickx, opleidingshoofd ergotherapie .

Zelf een
intergenerationeel beeldvormingsproject opzetten?
Les geven over beeldvorming van ouderen? Kritische zin aanscherpen in verband met ouderenzorg? Inspiratie opdoen?... ﷯ (dat is het opzet van het bundelen
van de informatie op deze website.)